Sancţiuni noi. Părinţii care îşi vor lăsa copiii fără supraveghere vor fi amendaţi

Inca in 2014 Centrul International Antidrog din Moldova a inaintat parlamentului initiativa de modificare a legislatiei, prin care am cerut inasprirea sanctiunilor pentru părintii care nu au grija de proprii coopii.

Cu o mare intirziere dar, totusi ne bucuram mult ca aceasta lege va fi pusa in curind in aplicare.

Părinţii care îşi vor lăsa copiii fără supraveghere în baruri sau discoteci vor fi amendaţi. Noile sancţiuni se regăsesc într-un proiect de modificare a Codului Contravenţional, elaborat de Ministerul Justiţiei. Iată ce riscă părinţii în cazul în care odraslele lor se vor reţine în locurile de agrement până mai tarziu.

Barurile, restaurantele sau discotecile vor fi pentru minorii, care nu au împlinit vârsta de 16 ani, locuri interzise după ora 22:00. Iar părinţii care nu îşi vor supraveghea copiii vor fi amendaţi cu 3.000 de lei. Administratorii localurilor, însă, riscă amenzi de două ori mai mari.

Vă amintim că, săptămâna viitoare, urmează să intre în vigoare legea prin care unitatea convenţională se va majora, de la 20, la 50 de lei. Astfel, toate amenzile vor creşte de două ori şi jumătate. Între timp, oamenii susţin iniţiativa autorităţilor, care, în opinia lor, îi va proteja pe copii. Iată ce spun ei.