Tinerii din Moldova vor participa la ”Tinerețea în contextul dialogului structurat cu tinerii” în România Baia Mare.

Membrii Centrului Internațional Antidrog vor participa la un grandios proiect Tinerețea în contextul dialogului structurat cu tinerii” care va avea loc în România, Baia Mare, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului din România și cofinanțat de Comisia Europeană.

Scopul proiectului este:

  • Dezvoltarea competențelor de facilitare a proceselor pe dialog structurat;
  • Dezvoltarea competențelor de livrare a unui proces de învățare experiențială prin metode interactive;
  • Dezvoltarea competențelor din sfera rolurilor îndeplinite de lucrătorul de tineret (medire, informare, sprijin, dezvoltare comunitare, îndrumare).

La deschiderea proiectului va participa și Andrei Popescu Secretar de Stat.

În cadrul proiectului, tinerii  vor participa la traininguri pe diverse teme cum ar fi; volunatriat, învățarea experențială, planificarea în ONG, politici publice.

Durata proiectului este de 5 zile și în fiecare zi participanții vor avea parte de traininguri susținute de cei mai buni formatori și traineri.

La sfîrșitul proiectului, fiecare participant se va alege nu doar cu o experiență frumoasă dar, vor deveni și membri ai rețelei naționale pe dialog structurat.

Participarea tinerilor din Republica Moldova în cadrul proiectului se datorează inclusiv și eforturilor depuse de Valeriu Leapciu consilier, originar din Republica Moldova care își dorește o participare și implicare mai mare a tinerilor din Republica Moldova în cadrul proiectelor de tineret din România.

Toate cheltuielele de transport, cazare, masă sunt acoperite de organizatori.

ss